De volgorde van objecten wijzigen

Locatie

Zend

Bewerk

Contextmenu

Terwijl je tekent, onthoudt Vectorworks in welke volgorde je de objecten aan de tekening toevoegt. Het object dat je eerst creëerde, ligt onderaan de stapel; het laatst gecreëerde object ligt bovenaan de stapel.

Door middel van de zendcommando’s kan je deze volgorde voor de objecten op een bepaalde laag wijzigen. Zend een object bijvoorbeeld naar voren om het vóór een ander overlappend object te plaatsen of naar achteren om het achter een ander overlappend object te plaatsen. Je kan een object ook volledig bovenaan of onderaan de stapel plaatsen met slechts één handeling.

Om de volgorde van objecten te wijzigen:

Selecteer het object dat je wilt herschikken.

Selecteer het commando en kies vervolgens een van de beschikbare zendmethoden

Methode

Omschrijving

Sneltoets

Zend naar voorgrond

Het geselecteerde object wordt helemaal bovenaan in de volgorde geplaatst.

Ctrl+F (Windows)

Cmd+F (Mac)

Zend naar voren

Het geselecteerde object wordt één niveau voorwaarts geplaatst (één stap hoger in de volgorde).

Ctrl +Alt+V (Windows)

Cmd+Option+V (Mac)

Zend naar achtergrond

Het geselecteerde object wordt helemaal onderaan in de volgorde geplaatst.

Ctrl+B (Windows)

Cmd+B (Mac)

Zend naar achteren

Het geselecteerde object wordt één niveau achterwaarts geplaatst (één stap lager in de volgorde).

Ctrl+Alt+B (Windows)

Cmd+Option+B (Mac)

Het object wordt herschikt.